Είναι πολλά τα λεφτά Άρη

0

Στο ερώτημα "προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;" η απάντηση είναι πολύ απλή. Τα 45 εκ. € των ΟΕΦ είναι πολλά λεφτά, ιδίως την σήμερον ημέρα.

Στο καλοπροαίρετο ερώτημα του ιδιαίτερα αγαπητού μου Βασίλη Πυργιώτη* "Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός" [18/05/2018], η εξήγηση βρίσκεται σε μια άλλη ιστορική ατάκα: "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη" (ταινία "Λόλα", 1964, Σπύρος Καλογήρου προς τον "Άρη" – Νίκο Κούρκουλο).

Πράγματι, τα 45 (περίπου) εκατομμύρια των προγραμμάτων ΟΕΦ είναι πολλά, πάρα πολλά λεφτά, ιδίως τη σήμερον ημέρα.

Με το άρθρο του κ. Πυργιώτη διαφωνώ σε αρκετά σημεία, αλλά προτιμώ να περιμένω όποτε το ΥΠΑΑΤ καταλήξει στην τελική κατανομή. Δεν έχω κανένα λόγο να σχολιάσω τις τεκταινόμενες διεργασίες και να εμφανιστεί ότι επηρεάζω το αποτέλεσμα.

Πάντως νοιώθω πανευτυχής που "ξέμπλεξα" με όλη αυτή την ιστορία των ΟΕΦ και μπορώ ήρεμος να αφοσιωθώ στα "ειρηνικά μου καθήκοντα", την έκδοση του βιβλίου "Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο" και την ίδρυση της "Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας" που σίγουρα βοηθούν την πρόοδο της ελληνικής ελαιοκομίας.

*Ο κ. Πυργιώτης άρχισε τη σταδιοδρομία του στην ΆΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΜΕΠΕ και με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθώ την πρόοδό του, τον τρόπο που εκφράζεται, την αναβάθμισή του σε όργανα όπως οι COPA/COGECA. Αυτά, φυσικά δεν αποκλείουν -ίσα ίσα- ότι μπορούμε πολιτισμένα να διαφωνούμε.