Χωρίς περιορισμούς κορωνοϊού η ελαιοσυγκομιδή και η λειτουργία των ελαιοτριβείων

0

Τον τρόπο λειτουργίας των δραστηριοτήτων του πρωτογενούς τομέα και της βιομηχανίας ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Όπως διευκρίνισε θα επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα καθώς και οι μετακινήσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγκομιδή του ελαιόκαρπου και των άλλων αγροτικών προϊόντων. Επίσης, θα επιτρέπονται οι βιομηχανικές και μεταποιητικές δραστηριότητες, (σ.σ. άρα και των ελαιοτριβείων/ελαιουργείων).

Μετά από επικοινωνία του olivenews με ελαιοτριβείς, φαίνεται πως τόσο η συγκομιδή όσο και οι εργασίες στο ελαιοτριβείο θα διεξαχθούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αρκεί να υπάρξει ο κατάλληλος προγραμματισμός και καλή συνεννόηση μεταξύ παραγωγών και ελαιοτριβέων.

Είναι η δεύτερη φορά -κι αξίζει να το επισημάνουμε- που μας εκπλήσσει ευχάριστα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος είχε παρέμβει δραστήρια και στο θέμα της υποχρεωτικής παρουσίας σφραγισμένων φιαλιδίων ελαιολάδου στη μαζική εστίαση (Το ελαιόλαδο στην Εστίαση- Όλες οι εξελίξεις στην HORECA, Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αλλαγές για το ελαιόλαδο στην εστίαση (upd)), άσχετα αν ο ο ίδιος ο τομέας του ελαιολάδου, καθώς και ο υπόλοιπος κρατικός μηχανισμός απέτυχαν να θέσουν σε εφαρμογή αυτή την Υπουργική Απόφαση, κάτι που έχουν εφαρμόσει οι άλλες ελαιοπαραγωγές χώρες.