Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας επισκέφτηκε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας – IOC

Η κίνηση αυτή του Τυνήσιου ΥΠΕΞ αποτελεί μια ακόμη χειρονομία που αναβαθμίζει το τυνησιακό ελαιόλαδο στη διεθνή σκακιέρα 

0

Επίσκεψη στην έδρα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) στη Μαδρίτη πραγματοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας, Othman Jerandi, όπου τον υποδέχτηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο και ο -επίσης Τυνήσιος- Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού, Abdellatif Ghedira.

Οι δυο τους συζήτησαν για την αποστολή του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας αλλά και τη μεγάλη συνεισφορά της Τυνησίας στον τομέα του ελαιολάδου.

Ακολούθησε συνεδρίαση στην οποία έλαβαν μέρος οι δύο αναπληρωτές εκτελεστικοί διευθυντές, όλοι οι επικεφαλής των μονάδων του οργανισμού, καθώς και μέλη του προσωπικού μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατά τη συνεδρίαση, ο υπεύθυνος για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής έκανε μία επισκόπηση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού, τονίζοντας παράλληλα τη σημαντική συμμετοχή της Τυνησίας σε αυτές. Ακόμη, ενημέρωσε τον Υπουργό για το πρώτο βραβείο που έλαβε ένας Τυνήσιος επιχειρηματίας στα φετινά Βραβεία Ποιότητας του Mario Solinas, που ήταν και το πρώτο για τα τυνησιακά ελαιόλαδα.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Τυνήσιος Υπουργός συνεχάρη τον Οργανισμό για τη σκληρή δουλειά του, τονίζοντας ότι πάντα ήταν υποστηρικτής του ελαιολάδου και ότι κατά τη διάρκεια της διπλωματικής του καριέρας δε σταμάτησε ποτέ να προωθεί το προϊόν. Μάλιστα προσέφερε ως δώρο συσκευασίες με τυνησιακό ελαιόλαδο.

Η κίνηση αυτή του Τυνήσιου ΥΠΕΞ αποτελεί μια ακόμη χειρονομία που αναβαθμίζει το τυνησιακό ελαιόλαδο στη διεθνή σκακιέρα