Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Πως πίνετε τον καφέ σας; Με ελαιόλαδο ή χωρίς;

Η συνάντηση του ελαιολάδου με τον καφέ, αν πετύχει, θα αποτελέσει ένα νέο και εναλλακτικό πεδίο αγοράς για τον κόσμο του ελαιολάδου

Πως πίνετε τον καφέ σας; Με ελαιόλαδο ή χωρίς; Αυτή είναι μια ερώτηση που θα μπορούσε να ακούγεται από φέτος την άνοιξη στα Starbucks των Η.Π.Α., της Μ. Βρετανίας, αλλά και σε μία από τις πρωταγωνίστριες χώρες στην παραγωγή του ελαιόλαδου, την Ιταλία. Η γνωστή αλυσίδα ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει μια νέα σειρά κρύων και ζεστών ροφημάτων, βάση της οποίας θα είναι ο καφές με ελαιόλαδο. Η ιδέα στηρίζεται τόσο σε ένα ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα, όσο και στα οφέλη του ίδιου του ελαιόλαδου για την υγεία.

Η ονομασία που δόθηκε στο νέο αυτό ρόφημα είναι «Oleato» και αναμειγνύει καφέ αράμπικα με ελαιόλαδο. Θα προσφέρεται ως ζεστό ή κρύο ρόφημα και η τιμή που θα είναι μεταξύ 4,5- 6,5 ευρώ -αναλόγως το μέγεθος της συσκευασίας.

Γι’ ακόμα μία φορά, η αναγνώριση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της Μεσογειακής διατροφής στην υγεία, οδηγεί τον θεμέλιο λίθο της, το ελαιόλαδο, σε καινούριους απρόσμενους συνδυασμούς. Ας μην ξεχνάμε πως το “πάντρεμα” με τη σοκολάτα προχωρά εδώ και καιρό με επιτυχία Γευσιγνωσία εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και food pairing με σοκολάτα.   

Η συνάντηση του ελαιολάδου με τον καφέ, αν πετύχει, θα αποτελέσει ένα νέο και εναλλακτικό πεδίο αγοράς για τον κόσμο του ελαιολάδου. Ειδικά στην περίπτωση της Ιταλίας, με τη μακρά παράδοση στον καφέ, η πρόκληση φαντάζει μεγάλη. 

Στους δύσπιστους πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Schultz, απαντά με ενθουσιασμό πως «η απάντηση βρίσκεται στην κούπα».

*Πληροφορίες από BBC  και Reuters

Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε μας

5,044ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,570ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
119ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Ελιά & Ελαιόλαδο: Τεύχος 105

Πρόσφατα άρθρα