Κυριακή 9 2021

Πήρε θέση και το IOC για το Nutri-Score που υποβαθμίζει το ελαιόλαδο

Τη στήριξή του γνωστοποίησε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC) στα αιτήματα ισπανικών οργανώσεων, όπως η Ισπανική Οργάνωση Ελαιολάδων ΠΟΠ, σχετικά με τη λανθασμένη κατάταξη...

Φάε 5 ελιές την ημέρα!

Γράφει ο αν. καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Γιώργος Μπόσκου, αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4 Ε), δημοσιεύθηκε στο τεύχος 88 του Ελιά &...

Μεσογειακή διατροφή: Τα οφέλη της από την παιδική ηλικία έως τα γηρατειά

Άρθρο της κας Αλεξάνδρας Φωσκόλου, Κλινικής Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, MSC, PhD candidate, Επιστημονική Συνεργάτιδα Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, (δημοσιεύτηκε στο τεύχος 91 του περιοδικού Ελιά &...

7 ιατρικώς αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα του ελαιολάδου έναντι του βουτύρου

Γιατί να επιλέξει κάποιος το ελαιόλαδο αντί του βουτύρου και των υπόλοιπων φυτικών ελαίων (σπορέλαια); Οι λόγοι είναι πολλοί. «Αυτό όμως που ξεχωρίζει το...

Η νέα οικολογική Μεσογειακή Διατροφική Πυραμίδα

Στις μέρες μας η πίεση που ασκείται στο φυσικό περιβάλλον από τομείς όπως της παραγωγής και της βιομηχανίας τροφίμων αλλά και από την τροφοδοτική...

Ακολουθήστε μας

4,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
43ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Τελευταία νέα