Σαλάμι “Δια Ελιάς και Αέρος”

0

Με επιτυχία στέφθηκε συμμετοχή του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας στο διαγωνισμό Ecotrophelia 2013 για τη δημιουργία νέων οικολογικών – καινοτόμων προϊόντων διατροφής στις 29/7/2013.

Το προϊόν "Δια Ελιάς και Αέρος" του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας διακρίθηκε λαμβάνοντας το 3ο βραβείο. 

Πρόκειται για σαλάμι αέρος χωρίς χημικά πρόσθετα (ασκορβικά, φωσφορικά) και συντηρητικά (νιτρώδη), με προσθήκη πολυφαινολών από ελαιουργικά απόβλητα.

Ομάδα φοιτητών: Μάριος Κανδυλάκης, Σέργιος Τουχικιάν, Ευθύμιος Τσιμτσιράκης

Επιστημονική Ομάδα: Δρ. Ιωάννης Γιαβάσης, Καθηγητής Εφαρμογών Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και Δρ. Κων/νος Πετρωτός, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας

Συνεργαζόμενες Εταιρείες: Τσιανάβας ΑΒΕΕ, Polyhealth A.E

Πηγή: ΤΕΙ Θεσσαλίας