Το συλλαλητήριο στη Χαέν έφερε αποτέλεσμα (upd)

Πραγματοποιήθηκε χθες (29/5/2019) η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαν προαναγγείλει οι ελαιοπαραγωγοί της Ανδαλουσίας (Ες αύριον τα σπουδαία, 28/05/2019), (Οι Ισπανοί ελαιοπαραγωγοί στους δρόμους, 16/05/2019). Αν και αρχικά (βλέπε το βίντεο που ακολουθεί), δεν φαινόταν ούτε μεγάλη κοσμοπλημμύρα, ούτε ιδιαίτερο πάθος, τελικά συγκεντρώθηκαν 6.000 ελαιοπαραγωγοί!

Σημασία έχει πως η απειλή αποδείχθηκε ισχυρότερη από την πραγματοποίησή της, και όλοι (κοοπερατίβες, κυβέρνηση, ΕΕ) είχαν σπεύσει εκ των προτέρων να επεξεργαστούν μια έστω και προσωρινή λύση εκτόνωσης, για την οποία γράψαμε χθες (Οι ισπανικές κοοπερατίβες αποσύρουν 300.000 τόνους!). Τώρα  περιμένουμε να δούμε πόσο αποτελεσματική μελλοντικά θα αποδειχθεί.

Βίντεο: www.canalsur.es

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ακόμη μια φορά οι Ισπανοί παραγωγοί (παραδοσιακής φύτευσης) δείχνουν χαρακτήρα και αποφασιστικότητα να προασπίσουν τα ζωτικά τους συμφέροντα! Αντιστέκονται ενωμένοι μέσα από τα συνεταιριστικά τους σχήματα προκαλώντας ευθέως ακόμη και τους Ευρωπαικούς κανονισμούς για θέματα ανταγωνισμού….
    Σε πλήρη αφασία οι Έλληνες συνάδελφοι τους, δεχόμαστε στωικά να πουλάμε αρκετά κάτω από το κόστος παραγωγής, χωρίς ουσιαστική αντίδραση σε έξωθεν ρυθμίσεις που μας οδηγούν στην εγκατάληψη του Ελληνικού ελαιώνα. Είναι νομοτελειακή η κατάληξη μας στα επόμενα χρόνια αν δεν αλλάξουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές κατανοώντας ότι μόνος ο καθένας μας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις σημερινές συνθήκες, διατηρώντας στοχευμένο το ενδιαφέρον του, που θα πουλήσει τις 20-30 τενέκες και ποιο αλυσοπρίονο είναι το καλύτερο…