Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Το ισπανικό “γκάζι-φρένο” στις τιμές ελαιολάδων

οι ίδιοι οι Ισπανοί επιβεβαιώνουν πως η παρατεταμένη ξηρασία και οι πρόωροι καύσωνες έχουν υποβαθμίσει τα χημικά (π.χ. αιθυλεστέρες) και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το olivenews.gr προσφέροντας πραγματικές υπηρεσίες άμεσης και αξιόπιστης ενημέρωσης ήταν το μοναδικό ελληνικό αγροτικό Μέσο Ενημέρωσης που έγραψε για τις πρώτες βροχές ανακούφισης του Ανδαλουσιανού ελαιώνα και τις πιθανές επιπτώσεις. Σήμερα (χτες), ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης όπως η Olimerca επιβεβαιώνουν κάποια συγκράτηση στην ξέφρενη άνοδο των τιμών που παρακολουθήσαμε το πρόσφατο διάστημα Ασυγκράτητες οι τιμές ελαιολάδου, στην Ισπανία ξεπέρασαν τα 6 ευρώ  με το έξτρα να υποχωρεί από το 6,40 και 6,20 λίγο πιο κάτω όπως και το λαμπάντε 1° από το 5,80 να διαπραγματεύεται στο 5,70€. Με άλλα λόγια το “γκάζι-φρένο” που χτες γράφαμε στο Παρατηρητήριο τιμών ελαιολάδου 19/05/2023 το βλέπουμε σήμερα.

Επίσης, οι ίδιοι οι Ισπανοί επιβεβαιώνουν με ειλικρίνεια αυτό που γράφαμε πως η παρατεταμένη ξηρασία και οι πρόωροι καύσωνες Με 39° ο καύσωνας στην Ισπανία απειλεί την ανθοφορία της ελιάς (upd)  έχουν υποβαθμίσει τα χημικά (π.χ. αιθυλεστέρες) και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά σε σημείο που να μην ανταποκρίνονται στα όρια του πάνελ τεστ του IOC Παρατηρητήριο τιμών ελαιολάδου 19/05/2023. Ίσως μάλιστα αυό εξηγεί και το ράλλυ των έξτρα τον τελευταίο καιρό.

Σε αυτούς λοιπόν τους δύσκολους καιρούς, πλέοντας σε αχαρτογράφητα ύδατα Παρατηρητήριο τιμών ελαιολάδων της διεθνούς αγοράς, απλώστε χάρτες και πυξίδες, μείνετε συντονισμένοι σε αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, γιατί οι Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες καραδοκούν!

Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε μας

5,044ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,570ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
119ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Ελιά & Ελαιόλαδο: Τεύχος 105

Πρόσφατα άρθρα

Επιλεγμένα