Τρίτη, 14 Ιανουαρίου, 2025

Τιμή 2 ευρώ για τη μεγάλη ελιά Χαλκιδικής (110 τεμάχια στο κιλό) ζητούν οι παραγωγοί

προτεινόμενη τιμή πώλησης της ελιάς τα 2 ευρώ τα 110 τμ .

Διευρυμένη σύσκεψη των Προέδρων Συλλόγων και Συνεταιρισμών Βρώσιμης ελιάς Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα, όπως έγραψε η τοπική ενημερωτική σελίδα halkidikinews.gr.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν φέτος, με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην καρποφορία της ελιάς.

Οι αγρότες επισημαίνουν παράλληλα ότι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για την περσινή ακαρπία, μηδενίζοντας στην ουσία το εισόδημά τους

 

Διαβάστε ρεπορτάζ του olivenews για την ελιά Χαλκιδικής:

Η επιτραπέζια ελιά Χαλκιδικής ξεκινά – πρώτες εκτιμήσεις

Περιμένοντας και μην έχοντας γίνει μέχρι τώρα κάποια κίνηση από την πλευρά των εμπόρων για ανάρτηση τιμοκαταλόγου αποφασίστηκε να δοθεί ως προτεινόμενη τιμή πώλησης της ελιάς τα 2 ευρώ τα 110 τμ .

Έχοντας ως δεδομένο ότι η τιμή του ελαιολάδου θα ξεκινήσει από 7 ευρώ, οι αγρότες επεσήμαναν ότι είναι ασύμφορη η πώληση της βρώσιμης ελιάς Χαλκιδικής (ΠΟΠ) σε χαμηλότερη τιμή έναρξης από τα 2 ευρώ.

Πάντως, η αγωνία των αγροτών για την παρατεταμένη λειψυδρία είναι μεγάλη, γεγονός που εκτινάσσει το κόστος καλλιέργειας της βρώσιμης ελιάς Χαλκιδικής, σε συνδυασμό με το όλο και αυξανόμενο κόστος καλλιέργειας (ρεύμα – πετρέλαιο – γεωργικά φάρμακα κτλ). Οι αγρότες επισημαίνουν παράλληλα ότι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για την περσινή ακαρπία, μηδενίζοντας στην ουσία το εισόδημά τους….

Πηγή: halkidikinews.gr

Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε μας

6,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,684ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,050ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Ελιά & Ελαιόλαδο: Τεύχος 108