Πανελλαδικό Παρατηρητήριο Τιμών Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς (21/5/21)

Τα premium έξτρα ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους φθάνουν τα επίπεδα των 3,30 έως 3,50€.

0

Η αγορά ελαιολάδου παραμένει διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας, στο «σκαλοπάτι» για το οποίο γράφαμε από τις αρχές Μαΐου. Δηλαδή, οι τιμές είναι σταθερές, με λίγες συναλλαγές και περιορισμένο ενδιαφέρον από τους αγοραστές αλλά και από τους πωλητές. Άρα ισχύουν οι τιμές που έχουν αναφέρει στα Παρατηρητήρια των προηγούμενων εβδομάδων. Τα premium έξτρα ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους φθάνουν τα επίπεδα των 3,30 έως 3,50€, με τη ζήτηση να παραμένει κυρίως για κατώτερες και φθηνότερες ποιότητες.

Επιτραπέζια ελιά

Όπως για το ελαιόλαδο, έτσι και οι ελιές βρίσκονται σε επίπεδα σταθερότητας. Οι Καλαμών «κολλημένες» στο 1 ευρώ maximum, με οριακές περιπτώσεις να το υπερβαίνουν για μικροποσότητες. Γενικότερα, υπάρχει αναμονή για όλες τις ποικιλίες να ανοίξουν οι εξαγωγές λόγω της HO.RE.CA. στις χώρες προορισμού, παρά τα αυξημένα προβλήματα και το κόστος των διεθνών μεταφορών.

Οι προβλέψεις 2021/22

Κάποιες πρώτες εκτιμήσεις για την επερχόμενη εσοδεία 2021/22 είναι μάλλον πρόωρο να διατυπωθούν και θα πρέπει να περιμένουμε λίγες εβδομάδες.

Αποποίηση ευθύνης: Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από αξιόπιστες πηγές και έχουν διασταυρωθεί για την ορθότητά τους. Ωστόσο, κατ’ ουδένα τρόπο δεν πρέπει να θεωρηθούν ως συμβουλές εμπορικών πράξεων για τις οποίες ο συγγραφέας δεν φέρει καμία ευθύνη.