Πανελλαδικό Παρατηρητήριο Τιμών Ελαιολάδου (4/6/21)

Σταθερή παραμένει και η Ελλάδα, με την Κρήτη να συζητά τιμές αναχώρησης στα 3,35 € και τη Λακωνία τα 3,55 €

0

Συνεχίζει η αγορά να βρίσκεται στη στασιμότητα των προηγούμενων εβδομάδων.

Στην Ισπανία αλλάζει μόνο το δεύτερο, τρίτο δεκαδικό και ίσως στους βιομηχανικούς άσσους είναι ορατή μια απειροελάχιστη διόρθωση, απόλυτα φυσιολογική αν αναλογιστούμε πόσο έχει κλείσει το άνοιγμα της ψαλίδας με τα έξτρα παρθένα. Σε σύγκριση με ένα μήνα πριν, το έξτρα διολισθαίνοντας υποχωρεί από το 3,375 στο 3,346 €/κιλό, το λαμπάντε 1ο από το 3,038 στο 3,016 €/κιλό, ενώ το κοινό παρθένο παραμένει αναλλοίωτο στα 3,129 €/κιλό.

Σταθερή παραμένει και η Ελλάδα, με την Κρήτη να συζητά τιμές αναχώρησης στα 3,35 € και τη Λακωνία τα 3,55 €. Διευκρινίζω, «να συζητά», γιατί το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι ελάχιστο και προφανώς το 3,66 που έπιασε ο συνεταιρισμός της Συκιάς για ένα βυτίο δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα για το τι συμβαίνει στη συνολική αγορά όπως εξηγούσαμε στο Παρατηρητήριο της προηγούμενης εβδομάδας με το αντίστοιχο 3,65 του Α.Σ. Μεταμόρφωσης.

Γενικότερα, η αγορά περιμένει ειδήσεις για να αποφασίσει προς τα που θα κινηθεί ενώ το ενδιαφέρον όπως είναι φυσιολογικό στρέφεται προς την επερχόμενη εσοδεία 2021/22.

Αποποίηση ευθύνης: Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από αξιόπιστες πηγές και έχουν διασταυρωθεί για την ορθότητά τους. Ωστόσο, κατ’ ουδένα τρόπο δεν πρέπει να θεωρηθούν ως συμβουλές εμπορικών πράξεων για τις οποίες ο συγγραφέας δεν φέρει καμία ευθύνη.