Πανελλαδικό Παρατηρητήριο Τιμών Ελαιολάδου (11/12/2020)

Παραμένουμε στις αρχικές εκτιμήσεις του Σεπτεμβρίου για μια ελαιοκομική χρονιά ισορροπίας με τις τιμές ελαφρά ανεβασμένες σε σύγκριση με πέρυσι.

0

Εβδομάδα σταθερότητας τιμών με σχετική απραξία εμπορικών συναλλαγών είναι αυτή που φεύγει.

Έτσι, κινούμενοι πάντοτε στους τρείς άξονες όπως και στα προηγούμενα Παρατηρητήρια Τιμών, διαπιστώνουμε ότι για τα έξτρα παρθένα, οι τιμές ex-factory, βυτίου στην πόρτα του ελαιοτριβείου/ελαιουργείου κινούνται στα εξής επίπεδα:

-Η Μεσσηνία μεταξύ 2,45-2,55 €/κιλό

-Η Κρήτη 2,55-2,70€ με τις υψηλότερες τιμές στα Χανιά

-Η Λακωνία από 2,80€ έως και μάξιμουμ σε οριακές περιπτώσεις τα 3,20€ με πρόσφατες δημοπρασίες συνεταιρισμών για πολύ καλά φετινά κορωνέικα, 0,25ο οξύτητας στα 2,92€/κιλό.

Τέλος, το λαμπάντε, με δεδομένο τη μεγάλη έλλειψή του όπως γράψαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, βρίσκεται στο 1,70€/κιλό, παράδοση Πειραιά, το βάσης 5ο.

Για την Ισπανία ισχύουν τα όσα γράψαμε προχτές (Αισιοδοξία για διατήρηση των τιμών ελαιολάδου στην Ισπανία, 8/12) με τη ροή της προσφοράς να αυξάνεται καθώς οι βροχές σταμάτησαν, οπότε η συγκομιδή προχωρά σε φουλ ρυθμούς.

Δηλαδή, παραμένουμε στις αρχικές εκτιμήσεις του Σεπτεμβρίου για μια ελαιοκομική χρονιά ισορροπίας με τις τιμές ελαφρά ανεβασμένες σε σύγκριση με πέρυσι.

Αποποίηση ευθύνης: Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από αξιόπιστες πηγές και έχουν διασταυρωθεί για την ορθότητά τους. Ωστόσο, κατ΄ουδένα τρόπο δεν πρέπει να θεωρηθούν ως συμβουλές εμπορικών πράξεων για τις οποίες ο συγγραφέας δεν φέρει καμία ευθύνη.