Τα μυστήρια των τιμών (Σχολιασμένο)

0

image

Κάθε μέρα που περνάει και ο πυρετός ανεβαίνει. 2,98 κτύπησε το θερμόμετρο στη Λακωνία, αν και του ασθενή του έβαλαν κομπρέσες, του έδωσαν και ασπιρίνες και ο πυρετός υποχώρησε λίγο στο 2,93. Προσωρινά τουλάχιστον.

Ποιός και γιατί ανεβάζει το θερμόμετρο στο 2,98; Για να πουλήσει στους Ιταλούς; Αποκλείεται γιατί δεν αγοράζουν σε αυτές τις τιμές. Για να το τυποποιήσει; Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα και με ονοματεπώνυμο, εκείνοι που το brand τους  πουλάει τόσο ακριβά ώστε να αντέξουν να αγοράσουν με 2,98.

Άρα, από τι πάσχει ο ασθενής; Μήπως από ισπανική γρίπη; Θα ήταν κι αυτό μια εξήγηση. Κομπογιαννίτικη μεν, γιατί η ιατρική επιστήμη της ιχνηλασιμότητας ακόμα δεν έχει έρθει στην Ελλάδα, σφόδρα πιθανή δε.

Επιμύθιον. Φέρτε επειγόντως καλούς ντόκτορες και επιτεύγματα της επιστήμης διότι ο ασθενών οσονούπω και αποθανών.

Ismea: Ανοδος στις τιμές του έξτρα παρθένου ελαιολάδου

Ανοδικά κινήθηκαν οι μέσες τιμές του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στις κύριες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Μεσογείου την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί σήμερα το ιταλικό ινστιτούτο Ismea.

Οι υψηλότερες μέσες τιμές καταγράφονται στην Ελλάδα και την Ιταλία, ακολουθεί η Τυνησία, ενώ οι χαμηλότερες τιμές καταγράφονται στην Ισπανία.

Μέ βαση τα στοιχεία του Ismea (για 3η εβδομάδα Ιανουαρίου του 2014), οι τιμές παραγωγού για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο διαμορφώνονται στην Ελλάδα στα 2,82 ευρώ το κιλό, σημειώνοντας άνοδο κατά 4,7% σε διάστημα μιας εβδομάδας. Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές παραγωγού και στη γειτονική Ιταλία (+ 3,1%)φτάνοντας κατά μέσο όρο στα 2,95 ευρώ το κιλό για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Χαμηλότερα τα επίπεδα τιμών για το έξτρα παρθένο στην Τυνησία φτάνουν στα 2,35 ευρώ το κιλό, ενώ στην Ισπανία σημειώνονται οι χαμηλότερες τιμές, καθώς το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πωλείται κατά μέσο όρο στα 2,25 ευρώ το κιλό

Δείτε εδώ τα στοιχεία του Ismea

1 ΣΧΟΛΙΟ