Επίσκεψη τουρκικής αντιπροσωπείας στο IOC

0

Πηγή (κείμενο – φωτογραφία): Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας – internationaloliveoil.org

Αντιπροσωπεία αξιωματούχων των τουρκικών υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού επισκέφτηκε την έδρα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) στη Μαδρίτη, στις 10 Οκτωβρίου.

Το τουρκικό κλιμάκιο βρέθηκε στη Μαδρίτη για συναντήσεις με ισπανικά υπουργεία και διεθνείς φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού. Η συγκεκριμένη αποστολή έγινε στο πλαίσιο αιτήματος που προετοιμάζει η Τουρκία (σε συνεργασία με την Ισπανία και την Ιταλία) για την ένταξη της ελαιοκομίας στο μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η τουρκική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την έδρα του IOC, ο οποίος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος διεθνής οργανισμός, στον οποίον συμμετέχουν οι χώρες που διαθέτουν το 94% της παγκόσμιας παραγωγής ελαιολάδου. Η τουρκική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Εκτελεστικό Διευθυντή του IOC Mustapha Sepetçi, καθώς τους υπεύθυνους των τμημάτων ελαιοκαλλιέργειας, τεχνολογίας ελαιολάδου και επικοινωνίας του IOC. Στις συναντήσεις τους, οι Τούρκοι αξιωματούχοι συζήτησαν για τη σχέση ανάμεσα στην ελαιοκομία και τον τουρισμό και για τις δυνατότητες συνεργασίας των φορέων τους με το IOC.