Διαγωνισμός για το σήμα ΠΟΠ Μάκρης Έβρου

0

Ανοιχτή πρόσκληση σε γραφεία και σε μεμονωμένους σχεδιαστές – γραφίστες απευθύνει η Ομάδα υποστήριξης για την προώθηση της αγροτικής παραγωγής στο νομό Έβρου και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου, προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για την ψηφιακή κατασκευή σήματος το οποίο θα είναι το επίσημο σήμα που θα συνοδεύσει το φάκελο κατάθεσης για την ένταξη του ελαιόλαδου Μάκρης και τις γύρω περιοχής στα προϊόντα Π.Ο.Π.

Το σήμα θα χρησιμοποιείται στις συσκευασίες διάθεσης του προϊόντος.
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής:

Το σήμα πρέπει να περιλαμβάνει και να αναδεικνύει :

1) την περιοχή της Μάκρης με κεντρικό θέμα την ελιά το ελαιόλαδο, είτε από μυθολογικά στοιχεία , είτε το ίδιο το χωριό με το λιμανάκι κλπ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιορίζουμε τη φαντασία των συμμετεχόντων στην προσπάθεια, να μας παρουσιάσουν και ότι σχετικό μπορούν να φανταστούν.
2) Ένα κλαδίσκο ελιάς με ελιές στο πάνω μέρος να ενσταλάζουν σταγόνες λαδιού σε σχήμα καρδιάς και
3) Στο κάτω μέρος ένα πιθάρι της αρχαίας εποχής στο οποίο θα κατευθύνονται οι σταγόνες από τις ελιές ή και κάτι άλλο σχετικό.

Θα γίνει κατ’ αρχήν επιλογή της ιδέας του σήματος σε πρόχειρη απεικόνιση από τα μέλη του συνεταιρισμού Μάκρης και από την υπηρεσία μας και θα οριστικοποιηθεί σε συνεργασία του επιλεγέντος σχεδιαστή μαζί μας.

Το όνομα του γραφείου ή του μεμονωμένου σχεδιαστή-γραφίστα θα ανακοινωθεί σε γιορτές που γίνονται για το ελαιόλαδο και σε δελτία τύπου που θα βγουν για ότι αφορά το ελαιόλαδο ΠΟΠ της περιοχής Μάκρης.

Ο άτυπος διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 14-7-2014 στις12 το μεσημέρι.

Τα σήματα και ότι άλλο θα παραδίδονται είτε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου στο 2ο όροφο (γραφείο 20, κ. Παπαδάκη Π.) ή στο email u13807@minagric.gr .