Το Πακιστάν ανακάλυψε 70 εκατομμύρια ελαιόδενδρα και οργανώνεται

Η δεύτερη είδηση αφορά στην ίδρυση ενός Εθνικού Συμβουλίου Ελαιολάδου, το οποίο θα εγγυάται την ανάπτυξη του ελαιοκομικού τομέα της χώρας,

0

Η πρώτη είδηση είναι ότι το Πακιστάν ανακάλυψε περισσότερες από 70 εκατομμύρια αγριελιές σε δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές της χώρας και το Υπουργείο Γεωργίας θα προχωρήσει σε εμβολιασμούς (μπολιάσματα) σε πάνω από 40 εκατομμύρια από αυτά τα δένδρα, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφυτευθούν προκειμένου να εξασφαλισθεί η υψηλή τους παραγωγικότητα.

Άλλωστε το Πακιστάν είναι μία χώρα η οποία έχει μέχρι στιγμής καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να διεκδικήσει μία θέση στην παγκόσμια ελαιοκομική αγορά. Έτσι, και σήμερα, η κυβέρνησή του σχεδιάζει με οργανωμένο τρόπο την προώθηση της ελαιοκαλλιέργειας.

Η δεύτερη είδηση αφορά στην ίδρυση ενός εθνικού ελαιοκομικού κέντρου -ενός Εθνικού Συμβουλίου Ελαιολάδου- το οποίο θα εγγυάται την ανάπτυξη του ελαιοκομικού τομέα της χώρας, την αύξηση της παραγωγής και της κερδοφορίας όσων μετέχουν στην αλυσίδα αξίας του προϊόντος. Σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργηθούν 8 εργαστήρια πιστοποίησης ενώ παράλληλα θα χορηγηθούν στους αγρότες ενισχύσεις για τη δημιουργία υποδομών, απαραίτητων για την παραγωγή ελαιολάδου.

Πηγή: Olimerca

ΥΓ: Η οργανωμένη ανάπτυξη της ελαιοκομίας του Πακιστάν με την πολύπλευρη τεχνική υποστήριξη της Ιταλίας δεν αποτελεί “κεραυνό εν αιθρία”. Έχουμε ξαναγράψει στο olivenews.gr τον Μάϊο 2013, τον Ιούνιο και Ιούλιο 2016 καθώς και τον Αύγουστο του 2020. Επίσης, προφανώς δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την άνοδο των τιμών του ελαιολάδου που διεθνώς παρατηρούμε τις τελευταίες εβδομάδες.