Ισπανία: Νέοι κανονισμοί κατά του Covid-19 εν όψει ελαιοσυγκομιδής

0

Εν όψει της ελαιοκομικής συγκομιδής και των κινδύνων του Covid-19 η κυβέρνηση της περιφέρειας της Ανδαλουσίας κάλεσε για συζήτηση και ενημέρωση τους εκπροσώπους του ελαιοκομικού τομέα.

Με σκοπό την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά του ιού οι νέοι κανονισμοί θεσπίζονται υπό τον συντονισμό του ισπανικού Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εργασίας και απευθύνονται σε όσες γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις προσλαμβάνουν εποχιακό προσωπικό.

Οι εκπρόσωποι του ελαιοκομικού κλάδου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν λεπτομερώς αλλά και να υποβάλλουν τις δικές τους προτάσεις προκειμένου η σειρά μέτρων που θα αρθρωθεί και θα εγκριθεί να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση στην πράξη.

«Ο αγροτικός τομέας δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να λειτουργεί και να εφοδιάζει τον κόσμο, με την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, αποτελώντας έτσι ένα «μαξιλάρι» στην κρίση. Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε» τόνισε η υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης της Ανδαλουσίας, Carmen Crespo.

Στην συνάντηση αναλύθηκαν και άλλα επίκαιρα θέματα του ελαιοκομικού τομέα, όπως ο νόμος για τη διατροφική αλυσίδα, τον οποίο η ισπανική κυβέρνηση σκοπεύει να παρουσιάσει το φθινόπωρο στο Κογκρέσο, η στρατηγική εναντίων των αμερικανικών δασμών αλλά και η αναγκαιότητα γραμμής άμυνας, σχετικής με το Brexit και τις επιπτώσεις που ενδέχεται να επιφέρει.

με πληροφορίες από την Olimerca