Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Δίνουμε το λόγο στην ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΣ-MAXOULI AE

Από το olivenews.gr αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στους κατ΄ εξοχήν πρωταγωνιστές και άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή στις επιχειρήσεις που αποτελούν σήμερα τη “ραχοκοκαλιά” της ελληνικής τυποποίησης ελαιολάδου προσπαθώντας -ανεξαρτήτως μεγέθους τους- μέσα από χίλιες μύριες δυσκολίες και αντιξοότητες να του δώσουν επώνυμο και μια προστιθέμενη αξία τοποθετώντας το στη διεθνή αλλά και στην ελληνική αγορά. Ξεκινήσαμε την έρευνά μας δίνοντας το λόγο στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, κάνοντας ένα γεωγραφικό άλμα πήγαμε στην Καλαμάτα να ακούσουμε την ΑΓΡΟ.ΒΙ.Μ., και σήμερα απευθυνόμαστε στην ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΣ-MAXOULI AE, αυθεντικό πρεσβευτή του επώνυμου τυποποιημένου Λακωνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου:

Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα το 80-90% του ελαιολάδου που παράγεται είναι εξαιρετικό παρθένο, με διαφορετικά όμως χαρακτηριστικά που έχουν σχέση με το ανάγλυφο της χώρας και τις διαφορετικές τοπικές ποικιλίες, που αριθμούνται 80 σύμφωνα με τον γεωπόνο Γ. Κωστελένο και με κύριες λιγότερες από 20.

Σήμερα ο ελληνικός ελαιώνας εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 132.000.000 ελαιόδεντρα με μέσο όρο παραγωγής, τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ των 200.000-300.000 τόνων ελαιολάδου και μέση όρο παραγωγής ελαιολάδου ανά δένδρο 2 κιλά!!

Χρειάζεται λοιπόν αναδιοργάνωση ο τρόπος καλλιέργειας των ελαιόδεντρων. Σύμμαχος σε αυτό είναι η χρήση νέων τεχνολογιών. Η γεωργία ακριβείας και η χρήση drones, συμβάλλουν στο σκανάρισμα του εδάφους για την κατάσταση των δέντρων και την ε