Διαφημιστική καμπάνια στην Ισπανία με σκοπό τη διατήρηση της υψηλής κατανάλωσης ελαιόλαδου

Κατά τους τελευταίους δύο μήνες, η καραντίνα ανάγκασε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι και να μαγειρεύουν στην κουζίνα τους. Τα στοιχεία του Ισπανικού Υπ. Γεωργίας (Υπηρεσία Πληροφόρησης και Ελέγχου Τροφίμων) είναι ενδεικτικά της κατάστασης αυτής. Τα ισπανικά νοικοκυριά κατανάλωσαν περισσότερο ελαιόλαδο από οποτεδήποτε άλλοτε. Ο φετινός Μάρτιος, ήταν ο Μάρτιος με την μεγαλύτερη κατανάλωση ελαιόλαδου τα τελευταία 5 χρόνια.

Συγκεκριμένα, πωλήθηκαν στην εσωτερική αγορά 57.100 τόνοι ελαιολάδου, σχεδόν 7.000 τόνοι περισσότερο από τον αντίστοιχο περσινό μήνα, αποδεικνύοντας τη σημασία που αποδίδουν τα ισπανικά νοικοκυριά στο ελαιόλαδο.

Την πρώτη εβδομάδα της υγειονομικής κρίσης, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 133,4% (!) σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, ενώ στην πορεία της καραντίνας ήταν σταθερά αυξημένες κατά 30%, σε σχέση με το 2019.

Σύσσωμος ο ελαιοκομικός τομέας της Ισπανίας επιθυμεί με το πέρας της κρίσης του Covid-19 να διατηρηθούν τα τωρινά αυξημένα επίπεδα κατανάλωσης. Για αυτό το λόγο έχει ξεκινήσει μία μεγάλη διαφημιστική καμπάνια από την Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου με αποδέκτη τον τελικό καταναλωτή προκειμένου να τον πείσει να διατηρήσει το ελαιόλαδο ψηλά στις διατροφικές του προτιμήσεις. Η εκστρατεία αυτή θα έχει διάρκεια έως το τέλος Μαϊου χρησιμοποιώντας διαφημιστικά σποτ, ραδιοφώνου, διαδικτύου καθώς και με αφίσες στα σημεία πώλησης ελαιόλαδου της .

Σταθερότητα στις τιμές

Οι τιμές του ελαιολάδου κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου ήταν ίδιες με την τελευταία εβδομάδα  του Απριλίου. Στην κατηγορία του λαμπάντε οι τιμές παίζουν μεταξύ 1,65 και 1,70 €/kg και μάλιστα πέφτουν ακόμα πιο χαμηλά σε ορισμένες περιπτώσεις. Τα παρθένα ελαιόλαδα διατίθενται από 1,75 έως 1,85€/kg, αναλόγως με τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που επιζητεί ο τυποποιητής. Οι τιμές στα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα παρουσιάζουν επίσης σταθερότητα μεταξύ 2,30 και 2,45€/kg.

πηγή: OLIMERCA