Ακάθεκτα τα ισπανικά στοιχεία και του Μαρτίου σπρώχνουν τις αγορές

Αυτό που είναι θετικά εντυπωσιακό είναι η συνέχιση με ορμή ταύρου των πωλήσεων, οι οποίες έφθασαν μέσα σε ένα μήνα τους 142.898 χιλ. τόνους.

0

Πιστοί και ακριβείς στο ραντεβού τους σαν τους βρετανικούς σιδηροδρόμους, οι Ισπανοί έδωσαν στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία για το ισοζύγιο ελαιολάδου τέλους Μαρτίου. Η παρομοίωση για τους βρετανικούς σιδηροδρόμους ισχύει και για την ακρίβεια με την οποία το τρένο κινείται πάνω στις ράγες ακολουθώντας μια πορεία που λες και είναι πολύ καλά σχεδιασμένη και προδιαγεγραμμένη.

Έτσι, τον Μάρτιο προστέθηκαν 43.500 στην παραγωγή ελαιολάδου από τα ελαιοτριβεία που ακόμη δουλεύουν -η χρονιά είναι όψιμη, όπως έχουμε πει. Έτσι η συνολική μέχρι τώρα παραγωγή έφθασε τους 1.381.357 τόνους, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τον στόχο των περίπου 1.450.000 για τον οποίο σας έχουμε μιλήσει εδώ και πολύ καιρό.

Τα αποθέματα παραμένουν ακόμη υψηλά στο επίπεδο των 1.105.000 τόνων που κατανέμονται 781 χιλ. στις κοοπερατίβες και στα ελαιοτριβεία, 277 χιλ. αρκετά υψηλά στις μονάδες τυποποίησης και 47 χιλ. στις κρατικές δεξαμενές.

Αυτό που είναι θετικά εντυπωσιακό είναι η συνέχιση με ορμή ταύρου των πωλήσεων, οι οποίες έφθασαν μέσα σε ένα μήνα τους 142.898 χιλ. τόνους αποδεικνύοντας πόσο ισχυρή είναι εν μέσω πανδημίας η ζήτηση για κατανάλωση ελαιολάδων τόσο στην εγχώρια ισπανική αγορά όσο και για εξαγωγές. Η τάση αυτή προδιαθέτει και για τις εξελίξεις των επομένων μηνών.

Να σημειώσουμε για μια ακόμη φορά πως αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία αποδεικνύουν πόσο υγιής -παρά τα προβλήματά της- είναι η ισπανική και κατ’ επέκταση η διεθνής αγορά. Η αυξημένη οικιακή κατανάλωση υπερκαλύπτει την κλειστή Ho.Re.Ca. εξασφαλίζοντας πωλήσεις σε τιμές σημαντικά υψηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι και πρόπερσι, χωρίς την ελεημοσύνη των κρατικών επιδοτήσεων.

Tο παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα) και τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται απολύτως η άνευ γραπτής άδειας του κυρίου του έργου, ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ, ΑΞΙΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, κατά οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο (ηλεκτρονικό μέσο ή άλλο) αντιγραφή, φωτοανατύπωση και εν γένει αναπαραγωγή, εκμίσθωση ή δανεισμός, μετάφραση, διασκευή, αναμετάδωση στο κοινό σε οπιαδήποτε μορφή και η εν γένει εκμετάλευση του συνόλου ή μέρος του έργου.