Στη Γλυφάδα η νέα καμπάνια ενημέρωσης της 4Ε για την ελιά και το λάδι

405

Με την αρχή της νέας ελαιοκομικής περιόδου 2019/2020, η Επιστημονική Εταιρεία  Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε), ξεκίνησε μια καμπάνια εξωστρέφειας με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών με θέμα «Μαθαίνω για το Λάδι και την Ελιά, την Υγεία και τη Μεσογειακή Διατροφή».

Σήμερα, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στη Γλυφάδα (Δ/νση: Δημοτικό Κινηματοθέατρο Γλυφάδας – Μελίνα Μερκούρη, Ανατολικής Ρωμυλίας 127, Άνω Γλυφάδα), στις 19:00 μ.μ. πραγματοποιείται η πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εσπερίδα για την ελιά και ελαιόλαδο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας, διακεκριμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για θέματα σχετικά με το ελαιόλαδο, την ελιά, το πυρηνέλαιο και τη Μεσογειακή Διατροφή.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης: Μαθαίνω για το Λάδι και την Ελιά, την Υγεία και τη Μεσογειακή Διατροφή

  1. Η διατροφή ως στοιχείο πολιτισμού. Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου Καμηλάκη , τ. διευθύντρια Λαογραφικού Κέντρου Ακαδημίας Αθηνών, πρόεδρος της 4Ε,
  2. Τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής, από την παιδική ηλικία έως τα βαθειά γηρατειά. Δημοσθένης Παναγιωτάκος, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής, Αντιπρύτανης Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, και, Αλεξάνδρα Φωσκόλου, επιστημονική συνεργάτης και υποψήφια διδάκτωρ,
  3. Οι ποιοτικές κατηγορίες του ελαιολάδου, κανόνες σωστής χρήσης και συντήρησης. Έφη Χριστοπούλου, χημικός, γευσιγνώστρια, εμπειρογνώμων, ΕΕ και IOC,
  4. Φάε 5 ελιές την ημέρα! Γιώργος Μπόσκου, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής, και, Γιαζιτζή Κατερίνα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, υποψήφια διδάκτωρ, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
  5. Πυρηνέλαιο, ο άγνωστος συγγενής του ελαιολάδου. Νίκος Ανδρικόπουλος, ομότιμος καθηγητής Βιοχημείας και Χημείας Τροφίμων, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Συζήτηση με το κοινό. Συντονίζει ο υπεύθυνος της ενημερωτικής δράσης, Βασίλης Ζαμπούνης, γεωργοοικονομολόγος, από την Άξιον Εκδοτική.

Σημειώνουμε ότι η 4Ε αποτελείται από 57 επιστήμονες όλων  των ειδικοτήτων και η απαρχή της ήταν η έκδοση της «Εγκυκλοπαίδειας Ελαιοκομίας: Το Ελαιόλαδο» (688 σελ.), γραμμένη από 38 μέλη της. Η εταιρεία βρίσκεται μόλις στο 2ο  έτος από την ίδρυσή της και οικονομικά βασίζεται στις συνδρομές των μελών της.

Επίσης, η 4Ε αποτελεί  συνδεδεμένο μέλος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ), υποστηρίζει τεκμηριωμένα τη σύσταση του Συμβουλίου Ελαιοκομικής Πολιτικής (ΣΕΠ) και έχει επεξεργαστεί και δημοσιοποιήσει μια ολοκληρωμένη Στρατηγική Ελαϊκής Πολιτικής.

Χορηγοί εκδηλώσεων: Terra Creta, Ελαιόλαδο Ελίκη της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών, ΕΛΣΑΠ ΑΕ, Σύνδεσμος Πυρηνελαιουργών Ελλάδος (ΣΠΕΛ)

Χορηγός επικοινωνίας: Άξιον Εκδοτική

Πληροφορίες: τηλ. 210 3210621 και www.4E-olive.com