Συνεχίζονται οι εγγραφές στη «Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας»

59

To Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και την υποστήριξη της ομάδας των επαγγελματιών του διατροφικού τομέα «Μπριγάδα», διοργανώνουν για 7η συνεχή χρονιά τα δωρεάν «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, 13-16 Νοεμβρίου 2019.

Στόχος της Γιορτής είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής παράδοσης της Μεσσηνίας και η ενίσχυση της προβολής και χρήσης των τοπικών προϊόντων και απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες μάγειρες, Chefs, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και εργαζόμενους πάσης φύσης σχετικά με τον κλάδο.

Το πρόγραμμα της “Γιορτής Μεσσηνιακής Γαστρονομίας” περιλαμβάνει:

Την Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν «εισηγήσεις και εργαστήρια μαγειρικής τέχνης – workshop – επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους Μεσσήνιους επαγγελματίες και γαστρονομική δοκιμή».

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα μόνο για μαθητές.

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις μόνο για επαγγελματίες της εστίασης.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα Σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στο τηλέφωνο 27210 62218 και ώρες 8.00-14.00.

Για ώρες εκτός γραφείου μπορούν να επικοινωνούν στο 6986 689093.

Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής.

Σημείωση: θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

Πρόγραμμα

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου

10:00 – 10:30: Προσέλευση, House of Events • Εισηγήσεις:

10:30 – 11:00 “Μοντέλο Τοπικής Ανάπτυξης για τον Προορισμό Valdichiana Senese, Τοσκάνη” (Η εισήγηση θα γίνει στα Αγγλικά) Nico Bartalini, Valdichiana Living

11:00 – 11:30 “Η Τήνος στον γαστρονομικό χάρτη” Tinos food path

11:30 – 12:00 “Δεν πουλάμε προϊόντα! Πουλάμε αυτό που δηλώνει το Brand των προϊόντων μας!!!” Γιάννης Τζαβλόπουλος, CEO Upgrade Consulting and Training

12:00 – 12:10 Διάλειμμα

12:10 – 12:20 “Ανάδειξη Ελληνικών Αυτόχθονων Φυλών Προβάτου στη Γαστρονομία” Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Project Leader του SPMO της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής

12:20 – 12:30 “Δυνατότητες Προβολής της Μεσσηνιακής Γαστρονομίας μέσω της MEATING GREECE, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών” Λάρα Σταθοπούλου, Manager της Εθνικής Ομάδας Κρεοπωλών MEATING GREECE

12:30 – 13:10 “Επίδειξη Kοπών Αρνιού” Θανάσης Διαμέλας, μέλος Εθνικής Ομάδας Κρεοπωλών MEATING GREECE

13:10 – 14:45 Εργαστήριο μαγειρικής τέχνης “Επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους Μεσσήνιους επαγγελματίες και γαστρονομική δοκιμή”, Αίθουσα “Symbol”

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου

10:00 – 10:30: Προσέλευση, House of Events• Εισηγήσεις:

10:30 – 11:00 “Η υπεραξία των τοπικών προϊόντων και η συμβολή τους στη σύγχρονη μαγειρική τέχνη και στο brand name μιας περιοχής” Δημήτρης Σκαρμούτσος, Chef

11:00 – 11:30 “Mεσσηνιακά Προϊόντα από την Αρχαιότητα έως Σήμερα και η Εξέλιξη της Γαστρονομίας κατά Τόπους στην Ελλάδα με Επίκεντρο την Πελλοπόνησο” Δημήτρης Νίκολης, Consultant chef, Silko group Development chef for Greece, Technoinox slr Applicant chef for Greece

11:30 – 12:00 “Η Γαστρονομία ως κύριο τουριστικό προϊόν” Θωμάς Δούζης, ERGON – CEO ΕΡΓΟΝ Τρόφιμα ΑΕ

12:30 – 14:00: Εργαστήριο μαγειρικής τέχνης “Επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους Μεσσήνιους επαγγελματίες και γαστρονομική δοκιμή”, Αίθουσα “Symbol”

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

9:00 – 13:00 “Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές” Εστιατόριο “Da Luigi” Σάββατο 16 Νοεμβρίου

10:00 – 10:30: Προσέλευση, House of Events • Εισηγήσεις:

10:30 – 11:00 “Η εκπαίδευση στους χώρους εστίασης” Στράτος Κορνάς, Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης

11:00 – 11:30 “Η σημασία της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης στο μάρκετινγκ του κρασιού” Ντίνος Στεργίδης, Δημοσιογράφος οίνου, οργανωτής έκθεσης Οινόραμα

11:30 – 12:00 “Εστιατόρια και Social Media” Αθηνά Πάνου, Food blogger /photographer & Social Media Manager