Η Ανδαλουσία δημιουργεί ένα νέο εμπορικό σήμα ποιότητας γεωργικών προϊόντων

632

Η Junta de Andalucia (Περιφέρεια της Ανδαλουσίας) δημιούργησε ένα νέο εμπορικό σήμα ποιότητας, το Gusto del Sur, με το οποίο θέλει να αναγνωρίσει τα άριστα προϊόντα της περιοχής, τα οποία θα συνδυάζουν ταυτόχρονα την παράδοση και την καινοτομία.

Πρόκειται για μία νέα σφραγίδα ποιότητας των γεωργικών ειδών διατροφής που θα απονέμεται σε προϊόντα με βάση τρία κριτήρια: γεύση, υγιεινές ιδιότητες και αειφορία.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, o πρόεδρος της Ανδαλουσίας Juanma Moreno, παρουσίασε το νέο εμπορικό σήμα στη Feria Andalucia Sabor. Σημείωσε, ότι η Κυβέρνηση της Ανδαλουσίας λαμβάνοντας υπόψη της, την τεράστια δύναμη του αγροδιατροφικού κλάδου, ενίσχυσε τη δέσμευσή της σε αυτόν, επενδύοντας το μέγιστο στον προϋπολογισμό του 2019. Θεωρεί πως το καινούριο αυτό εμπορικό σήμα ποιότητας αποδεικνύει την σταθερή και αποφασιστική υποστήριξη που παρέχεται στο συγκεκριμένο κλάδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Moreno σημείωσε τον τεράστιο ρόλο που έχει η γεωργική βιομηχανία της Ανδαλουσίας στην οικονομία της περιοχής, η οποία αποτελεί το 8% του ΑΕΠ της Ανδαλουσίας και το 10% της συνολικής απασχόλησης.

Πηγή: www.olimerca.com