Το πρωθυπουργικό απωθημένο και η αχαριστία του κ. Γιάννη Πανάγου

275

Το Σάββατο, παραμονή των εκλογών, είχε έτοιμη τη λίστα από τα «βαριά ονόματα» που θα όριζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργείο της Πλατείας Βάθη. Φαίνεται πως αυτός ο άνθρωπος  -για τον γείτονα μου, τον κ. Γιάννη Πανάγο αναφέρομαι- έχει κάποιο απωθημένο να γίνει πρωθυπουργός. Δεν εξηγείται πως κάθε φορά την παραμονή διορίζει υπουργούς, παρά το ότι την επόμενη των εκλογών διαψεύδεται. Όπως συνέβη και τώρα. Μάλιστα, τη Δευτέρα το πρωί επανήλθε, σβήνοντας από το μπλοκάκι του τα «βαριά ονόματα» του Σαββάτου και παρουσιάζοντας σαν «σίγουρο» υπουργό Γεωργίας το νέο υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα. Τον οποίο το απόγευμα της Δευτέρας υποβάθμισε από «σίγουρο» σε «πιθανό». Τελικά, σε όλες τις προβλέψεις του έπεσε έξω. Κι αναρωτιέμαι, μετά από τόσα «βαριά ονόματα», αυτούς που τελικά επέλεξε ο πρωθυπουργός, που τους κατατάσσει, στα «ελαφρά ονόματα» και στα «δεύτερης διαλογής»; Θα τους το πει;

… κι η αχαριστία

Η δεοντολογία λέει πως ο Τύπος, τα Μέσα Ενημέρωσης, οφείλουν να τηρούν ουδέτερη, κριτική στάση απέναντι σε κάθε μορφής εξουσία. Κι όμως, ο αγαπητός μας γείτονας, έσπευσε να προϋπαντήσει και καλωσορίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη : «αν κερδίσει με το καλό τις εκλογές, όπως λένε οι πληροφορίες της Agrenda» (είχε και πληροφορίες!!).

Έστω, λοιπόν, ότι ο εκδότης του Green Box (Agrenda, Agronews) δεν συγκινείται από τις δεοντολογίες, αλλά, όμως, είναι και αχάριστος. Γιατί, ακόμα καλά καλά δεν «είχε στεγνώσει το μελάνι» από την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ με την οποία πήρε 4,4 εκατομμύρια € ,(τα 2,2 εντελώς δωρεάν επιδότηση) και καμιά 500ριά στρέμματα γης σχεδόν δωρεάν για να κάνει στη Θεσσαλία ένα εργοστάσιο που θα παράγει πρώτη ύλη για…μπύρες(!)(Νέες δράσεις Γιάννη Πανάγου Green Box). Άνθρωποι που γνωρίζουν λένε πως μπορεί μεν η απόφαση αυτή να έχει υπογραφή Χ. Κασίμη, όμως αρμοδιότητα  είχε και ο μέχρι χθες υφυπουργός, κ. Βασίλης Κόκκαλης, των ΑΝΕΛ, που μάλιστα κατάφερε και επανεξελέγη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στον Θεσσαλικό κάμπο. Χαλκέντερος!

Αυτά λέει το ρεπορτάζ. Τον κ. Πανάγο τον ρωτήσαμε και δεν θέλησε να απαντήσει. Είναι βέβαιο ότι όλα έχουν γίνει απολύτως νόμιμα. Άλλωστε δεν απαγορεύεται σε μια εκδοτική εταιρεία να παίρνει επιδότηση για να παράγει μπύρες. Εις υγείαν!