Η Corteva Agriscience ολοκληρώνει την απόσχισή της από τη DowDuPont

273

Η Corteva Agriscience ολοκληρώνει την απόσχισή της από τη DowDuPont και δημιουργεί μια Κορυφαία, Ανεξάρτητη Εταιρεία με παγκόσμια παρουσία αποκλειστικά στον κλάδο της Αγροτικής Τεχνολογίας

  • Η νέα εταιρεία έχει ηγετική θέση σε δύο ελκυστικές, παγκόσμιες αγορές – τις αγορές σπόρων και προϊόντων φυτοπροστασίας – ενώ υποστηρίζεται από όλο και περισσότερες ψηφιακές δυνατότητες
  • Η κανονική διαπραγμάτευση των μετοχών ξεκινά υπό το χρηματιστηριακό κωδικό “CTVA 

Wilmington, Del. — 3 Ιουνίου 2019 — Η Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) ολοκληρώνει με επιτυχία την απόσχισή της από τη DowDuPont και γίνεται μια αμιγής εταιρεία αγροτικής τεχνολογίας, με κορυφαία θέση στην παγκόσμια αγορά, προσφέροντας στους καλλιεργητές ολοκληρωμένες λύσεις για μέγιστη στρεμματική απόδοση και κερδοφορία.

Η Corteva Agriscience, η δραστηριότητα της οποίας ξεκινά σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα, προσφέρει μια ισόρροπη γκάμα σπόρων και προϊόντων φυτοπροστασίας (seed and crop protection), την οποία υποστηρίζουν όλο και περισσότερες ψηφιακές δυνατότητες, αλλά και η τρίτη μεγαλύτερη γραμμή καινοτομίας στον κλάδο.

Η διανομή των κοινών μετοχών της Corteva ολοκληρώθηκε την 1η Ιουνίου. Κάθε εγγεγραμμένος στο μητρώο μετόχων της DowDuPont έλαβε 1 κοινή μετοχή της Corteva για κάθε 3 κοινές μετοχές της DowDuPont, σύμφωνα με τη μετοχική σύνθεση που ίσχυε μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου στις 24 Μαΐου 2019. Οποιαδήποτε κλασματικά υπόλοιπα μετοχών της Corteva προκύψουν, θα διανεμηθούν και αυτά, υπό τη μορφή μετρητών, στους μετόχους της DowDuPont. Η διαπραγμάτευση των κοινών μετοχών της Corteva στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) ξεκινά σήμερα, υπό το νέο χρηματιστηριακό κωδικό “CTVA”.

“Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί τη δημιουργία μιας εταιρείας νέου τύπου στον κλάδο γεωργικής τεχνολογίας, μιας εταιρείας η οποία τοποθετείται στην Αγορά με τρόπο μοναδικό και στόχο να είναι ανταγωνιστική και να έχει κέρδη, προσφέροντας στους αγρότες τις ολοκληρωμένες λύσεις που χρειάζονται προκειμένου να εξασφαλίζουν την αειφόρο ανάπτυξη των καλλιεργειών τους σε βάθος χρόνου και τη βελτίωση της κερδοφορίας τους,” δήλωσε ο κ. Jim Collins, Διευθύνων Σύμβουλος στην Corteva Agriscience. “Ως ηγέτιδα στην παγκόσμια αγορά σπόρων και προστασίας των καλλιεργειών, μια αγορά μεγέθους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Corteva Agriscience διαθέτει την πιο δυνατή παραγωγική γραμμή στον κλάδο, μια μονάδα καινοτομίας παγκόσμιας κλάσης, καθώς και προνομιακούς τρόπους πρόσβασης στην αγορά, οι οποίοι μας βοηθούν να αναπτύξουμε μοναδικές προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες μας. Όλα αυτά αναμένεται να αποτελέσουν το καύσιμο για την μεγέθυνσή μας ως ανεξάρτητη οντότητα και να προσθέσουν αξία στο χαρτοφυλάκιο των μετόχων μας. Περισσότεροι από 21.000 αφοσιωμένοι υπάλληλοι δεσμεύονται προς την επίτευξη των στόχων μας, βελτιώνοντας τις ζωές τόσο των παραγωγών, όσο και των καταναλωτών, και διασφαλίζοντας την πρόοδο για τις επόμενες γενιές.”

Με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες, η Corteva Agriscience είχε καθαρές πωλήσεις $14 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018. Η Εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 150 κέντρα έρευνας και παραγωγής, καθώς και περισσότερες από 65 δραστικές ουσίες.

“Ως νέα, ανεξάρτητη εταιρεία αγροτικής τεχνολογίας, εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας σε στοχευμένες επενδύσεις καινοτομίας, ώστε να εξασφαλίζουμε οργανική ανάπτυξη του κύκλου εργασιών σε ποσοστό πάνω από το μέσο όρο της αγοράς, αλλά και να βελτιώσουμε την απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων (ROIC),” σημείωσε ο κ. Greg Friedman, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Οικονομικός Διευθυντής (CFO) στην Corteva Agriscience. “Παραμένουμε εντός του στόχου για εξοικονόμηση κόστους ύψους $1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων, μέσω συνεργειών, έως το 2021, και πιστεύουμε στα πλάνα για την ενίσχυση των περιθωρίων μας. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεσμευόμαστε στην κατεύθυνση να επιστραφεί στους μετόχους σημαντικό ύψος κεφαλαίου, μέσω ενός συνδυασμού μερισματικής πολιτικής και επαναγοράς μετοχών.”

Το όνομα της νέας Εταιρείας, Corteva Agriscience (kohr-‘teh-vah), προέρχεται από λέξεις που σημαίνουν “καρδιά” και “φύση.” Το branding αναγνωρίζει την ιστορία της Εταιρείας, ενώ παράλληλα στρέφεται προς το μέλλον, στη δέσμευση για τη βελτίωση της γεωργικής παραγωγής, καθώς και της υγείας και ευημερίας των καταναλωτών. Η εταιρεία εδρεύει στο Γουίλμινγκτον (Ντελαγουέαρ), διαθέτει κέντρα για τις παγκόσμιες δραστηριότητές της στο Τζόνστον (Άιοβα) και την Ινδιανάπολη (Ινδιάνα), καθώς και πέντε περιφερειακά κέντρα στο Κάλγκαρι (Καναδάς), το Γιοχάνεσμπεργκ (Ν.Αφρική), τη Γενεύη (Ελβετία), τη Σιγκαπούρη και την Άλφαβιλ (Βραζιλία).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Corteva Agriscience μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.corteva.com/investors.

Σχετικά με την Corteva Agriscience

Η Corteva Agriscience προσφέρει στους αγρότες σε ολόκληρο τον κόσμο την πληρέστερη γκάμα λύσεων στον κλάδο, μια γκάμα που τους δίνει τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσουν τη στρεμματική απόδοση και τα κέρδη από τις καλλιέργειές τους, και περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σήματα στη γεωργία: σπόρους Pioneer®, Granular® και Brevant, καθώς και πολυβραβευμένα προϊόντα φυτοπροστασίας. Παράλληλα αναπτύσσονται νέα προϊόντα μέσω μιας ισχυρής γραμμής παραγωγής, έρευνας και καινοτομίας. Η εταιρεία δεσμεύεται στη συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη από το σύνολο του συστήματος διατροφικών προϊόντων, καθώς τηρεί την υπόσχεση να εμπλουτίζει τη ζωή τόσο των παραγωγών, όσο και των καταναλωτών, διασφαλίζοντας την πρόοδο για τις επόμενες γενιές.  Η Corteva Agriscience έγινε ανεξάρτητη εισηγμένη επιχείρηση την 1η Ιουνίου 2019, καθώς μέχρι πρότινος αποτελούσε τον Τομέα Γεωργίας της DowDuPont. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.corteva.com.

Ακολουθήστε την Corteva Agriscience στο Facebook, το Instagram, το LinkedIn, το Twitter και το YouTube.

Ανακοίνωση Τύπου