Άνθρωπος, ο εχθρός της φύσης και του πλανήτη Γη

784

Σφαγή στα Φερόε: Σκότωσαν εκατοντάδες φάλαινες και δελφίνια

Στις πολύ σκληρές φωτογραφίες που κυκλοφορούν φαίνεται η θάλλσσα να έχει βαφτεί «κόκκινη» με τους ψαράδες να χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία για να σκοτώσουν τα θηράματά τους.

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες από τα νησιά Φεροέ, με τους κατοίκους ενός απομακρυσμένου χωριού να σφάζουν σχεδόν φάλαινες και δελφίνια ενώ αυτά μετακινούταν βορειότερα.

Στις πολύ σκληρές φωτογραφίες που κυκλοφορούν φαίνεται η θάλασσα να έχει βαφτεί «κόκκινη» με τους ψαράδες να χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία για να σκοτώσουν τα θηράματά τους.

Νωρίτερα, άλλοι ψαράδες είχαν φροντίσει να οδηγήσουν με τα πλοία τους τις φάλαινες και τα δελφίνια στον κόλπο της πόλης Τορσχαβν, της πρωτεύουσας ενός εκ των νησιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κυνήγι φαλαινών στα Φερόε είναι νόμιμο, με τη νομοθεσία να περιγράφει το πώς πρέπει να γίνεται, τις μεθόδους θανάτωσης και τον εγκεκριμένο εξοπλισμό.

Πρόκειται για μια πρακτική που επαναλαμβάνεται κάθε τέτοια περίοδο στα Νησιά Φεροέ καθώς οι κάτοικοί τους βασίζονται στο κρέας των φαλαινών για την επιβίωσή τους

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση το κυνήγι των φαλαινών είναι θεμιτό γιατί διασφαλίζει ότι οι κάτοικοι των συνολικά 18 νησιών, που έχουν μικρές δυνατότητες καλλιέργειας αγροτικών προϊόντων, θα μπορέσουν να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αυτάρκεις.

Η οργάνωση Blue Planet Society χαρακτήρισε τη σφαγή ως «βίαιη και απάνθρωπη».

Πηγή: www.tovima.gr