Το θέμα των φαινολών είναι πάντα επίκαιρο!

1122

Αναδημοσιεύουμε ένα ιστορικό, ενημερωτικό και πάρα πολύ χρήσιμο βίντεο από μία δημόσια συζήτηση, η οποία αποτελεί ορόσημο για το θέμα των ολικών φαινολών. Η συζήτηση αρχίζει στο 45΄ δευτερόλεπτο του βίντεο.

——————————————————————————————————

Ο διαρκής διάλογος μεταξύ των πέντε ειδικών επιστημόνων φύσηξε ένα αεράκι που διέλυσε την ομίχλη από τις διαφωνίες και τις ασάφειες που ταλαιπωρούσαν το ελληνικό ελαιόλαδο τα τελευταία χρόνια.

Όλο το βίντεο από το στρογγυλό τραπέζι «Τα φαινολικά συστατικά του ελαιολάδου» καθώς και την ομιλια της κας Τριχοπούλου για την «Διατροφική πολιτική στην Ελλάδα: Η σημασία της εθνικής μελέτης για την υγεία και τη διατροφή του πληθυσμού» η οποία άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου,  μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

image

Συμμετείχαν ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ κ. Δημήτρης Μπόσκου, η καθηγήτρια του ΑΠΘ κα Μαρία Τσιμίδου, ο καθηγητής της Φαρμακευτικής Σχολής κ. Λέανδρος Σκαλτσούνης, ο αν. καθηγητής της Φαρμακευτικής κ. Προκόπης Μαγιάτης και ο εκπρόσωπος του ΕΦΕΤ δρ. Κώστας Μπαρμπέρης.

Τη συζήτηση συντόνισε ο διευθυντής των Ελ3Π, Βασίλης Ζαμπούνης.

Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία των Ελαιοκομικών Προϊόντων Πιστοποιημένης Ποιότητας (Ελ3Π) σε συνεργασία με το Greek Lipid Forum.

Διεξήχθη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Σύγχρονες Τάσεις στον Τομέα των Λιπιδίων» που οργάνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (11 και 12 Ιουνίου 2015).