Η Ελλάδα στην προεδρία του IOC !

688

Πρόκειται για θέση εξόχως πολιτική – άλλωστε ο σημερινός Πρόεδρος Α. Γκεντίρα (Abdellatif Ghedira) ήταν ο προηγούμενος Πρωθυπουργός της Τυνησίας – για αυτό ο κ. Τσίπρας γνωστός για την ευαισθησία του στα θέματα της Μεσογειακής Διατροφής ανέλαβε την δέσμευση να ηγηθεί της προσπάθειας.

…………………..

Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του olivenews.gr η Ελλάδα διεκδικεί με αξιώσεις να αναλάβει την Προεδρία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC).

Όλα ξεκίνησαν κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση των 4Ε όταν σε σχετικό «πηγαδάκι» οι Πρόεδροι των δύο διεπαγγελματικών, Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ) και Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με προτεραιότητα τη διεκδίκηση της θέσης του Προέδρου στον IOC.

Πράγματι, ο υπουργός ΑΑ και Τρ, όχι μόνο ήταν απόλυτα θετικός αλλά το Σάββατο άφησε μια εκδήλωση που γινόταν στην εκλογική του περιφέρεια, την Λακωνία, προκειμένου να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δύο διεπαγγελματικών.

Επειδή πρόκειται για θέση εξόχως πολιτική – άλλωστε ο σημερινός Πρόεδρος Α. Γκεντίρα (Abdellatif Ghedira) ήταν ο προηγούμενος Πρωθυπουργός της Τυνησίας – για αυτό επακολούθησε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας, γνωστός για την ευαισθησία του στα θέματα της Μεσογειακής Διατροφής, ανέλαβε την δέσμευση να ηγηθεί της προσπάθειας. Πράγματι, σήκωσε αμέσως το τηλέφωνο και μίλησε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε απολύτως, άλλωστε η οικογένεια Μητσοτάκη κατέχει σημαντικούς ελαιώνες. Η μόνη δυσκολία ήταν η προσέγγιση του ΚΙΝΑΛ, λόγω του συνεδρίου του που διεξαγόταν στο ΣΕΦ. Όμως και αυτή η δυσκολία ξεπεράστηκε. Τα κινητά ‘’πήραν φωτιά’’ και ο Κώστας Σκανδαλίδης – πρώην υπουργός ΑΑ και Τρ – παρά το ότι ήταν ο πρόεδρος του συνεδρίου βρήκε λίγα δευτερόλεπτα να εκφράσει και αυτός την αμέριστη συμπαράταξή του.

Σήμερα, Δευτέρα, 1η Απριλίου, αναμένεται να εξασφαλιστεί και η υποστήριξη της Ε.Ε., στο πιο υψηλό επίπεδο, ενός γνωστού μας φίλου, του κ. Γιούνκερ, ο οποίος δεν μπορεί να αρνηθεί ένα τέτοιο ελληνικό αίτημα, όταν μάλιστα υποβάλλεται διακομματικά και μάλιστα παραμονές των ιδιαίτερα ευαίσθητων ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ τις λεπτομέρειες των χειρισμών θα αναλάβει ο Γεν. Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ σε στενή συνεργασία με το Υπ. Εξωτερικών.