12ος Διεθνής Διαγωνισμός απονομής Βραβείων Mario Solinas από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου

    0

    Tο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου στις 22.6.2012 απένειμε τα διεθνή βραβεία ποιότητας Mario Solinas για το παρθένο ελαιόλαδο. Τα διαφορετικά παρθένα ελαιόλαδα διαγωνίσθηκαν σε 3 κατηγορίες ελαιολάδου με υψηλό, μεσαίο και χαμηλό βαθμό φρουτώδους. Για κάθε κατηγορία υπήρξαν τρία βραβεία. Την απονομή πραγματοποίησε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού κ. Jean-Louis Barjol.

    Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν παραγωγοί ελαιολάδου από την Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Συρία και Τουρκία με 111 δείγματα παρθένου ελαιολάδου. Οι 20 εξ αυτών προήρχοντο από την Ελλάδα, ενώ οι χώρες με την μεγαλύτερη συμμετοχή ήταν η Ισπανία με 44 δείγματα και η Πορτογαλία με 40.

    Αυτή την φορά δεν υπήρξε δείγμα ελληνικής παραγωγής στα πρώτα βραβεία. Η Ισπανία είχε την μερίδα του λέοντος με οκτώ βραβεύσεις ενώ η ένατη απονεμήθηκε στην Πορτογαλία. Οι βραβευθέντες παραγωγοί, μέσω ενός λογοτύπου που χορηγεί το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, μπορούν να αναφέρουν στην ετικέτα των προϊόντων τους τη συγκεκριμένη διάκριση.