ελληνικά english 19 Φεβ 2019

ΕΕ - Νομοθεσία | Προγράμματα και ενισχύσεις | Υπουργείο - Οργανισμοί

ΟΕΦ: Κάθε φέτος και καλύτερα (!) (σχόλιο)

Βασίλης Ζαμπούνης

Μέχρι τώρα ίσχυε στα προγράμματα των ΟΕΦ, όπως λίγο - πολύ και στα πεπραγμένα γενικώς του ΥΠΑΑΤ το "κάθε πέρυσι και καλύτερα".

Εφέτος, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την ΥΑ προκήρυξης του προγράμματος των ΟΕΦ, μπορούμε να αναφωνήσουμε ότι "επιτέλους, εφέτος καλύτερα". Συγκεκριμένα, θεσπίστηκε το αυτονόητο, δηλαδή κάποια κριτήρια αξιολόγησης των προγραμμάτων. Μένει, φυσικά, να δούμε πως θα εφαρμοστούν, αλλά τουλάχιστον έγινε ένα θετικό βήμα σε σύγκριση με το 2015.

Σχόλια επισκεπτών

  • | Γ.Π.
    Στη δική μας ομάδα Παραγωγών στη Λακωνία έχουμε διαφορετική γνώμη. Αποφασίσαμε να αναστείλουμε τη προσπάθεια ένταξης μας στο πρόγραμμα. Αφενός διότι αυτό προκηρύχθηκε μετά την πιστοποίηση των ΟΕΦ δίνοντας ελάχιστες μέρες για να γίνουν όλα τα ουσιαστικά και γραφειοκρατικά τα οποία προβλέπει το πρόγραμμα. Αφετέρου η προκαταβολή (δέσμευση) χρηματικού ποσού ίσου της ιδίας συμμετοχής έως την έναρξη του προγράμματος τον Απρίλη δεν μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο δεδομένης της οικονομικής κατάστασης του κάθε παραγωγού.
  • | Βασίλης Ζαμπούνης
    Τουλάχιστον φέτος η ΥΑ έχει κάποια κριτήρια αξιολόγησης (θα δούμε αν και πως θα εφαρμοσθούν). Το 2015 ήταν απολύτως ανεξέλεγκτα. Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων