ελληνικά english 19 Φεβ 2019

Αγορά - Οικονομία | Ελαιόλαδο

Τι λάδι θέλουν οι Αμερικανοί;

ΗΜ


Φωτογραφία: pixabay

"Το τρίπτυχο 'ποιότητα – τιμή – συσκευασία' και το σημείο ισορροπίας των τριών αυτών παραμέτρων χρειάζεται να κατακτήσει ο Έλληνας εξαγωγέας ελαιολάδου. ώστε να εδραιωθούν τα προϊόντα του στη συνείδηση των Αμερικανών καταναλωτών και να κατορθώσουν να σταθούν διαχρονικά στην αγορά των ΗΠΑ", σημειώνει στην αναλυτική και κατατοπιστική της έκθεση για την αμερικανική αγορά ελαιολάδου η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιινγκτον των ΗΠΑ.

Στην διαφωτιστική μελέτη που συντάχθηκε από το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, εκτιμάται ότι "η ζήτηση για το ελαιόλαδο από τους Αμερικάνους θα ακολουθήσει ανοδική πορεία τα επόμενα χρόνια, γεγονός που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο από τους Έλληνες παραγωγούς, καθώς το μέλλον στις εξαγωγές ελαιολάδου φαίνεται να είναι στην Αμερική".

Στην ολοκληρωμένη παρουσίασή της, η ελληνική πρεσβεία κάνει μια σε βάθος ανάλυση της αμερικανικής αγοράς ελαιολάδου και της εγχώριας σχετικής νομοθεσίας, ενώ καταλήγει σε χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις για τους Έλληνες επιχειρηματίες του ελαιολάδου που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην μεγαλύτερη αγορά εισαγωγής.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη έκθεση σε αυτόν το σύνδεσμο. Σχόλια επισκεπτών

  • | Lisa Radinovsky (Greek Liquid Gold)
    That is so useful! I have shared links to it on my Greek Liquid Gold Facebook page and website For Greek Producers page (http://www.greekliquidgold.com/index.php/en/more/for-greek-producers). In fact, the list of distributors, importers, and stores could be useful for Americans searching for olive oil. Is there an English version of this? I have already referred Americans reading my FB page to the list, since they can read the addresses, but it is not always clear which are retail stores and which are distributors or importers.

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων