ελληνικά english 16 Δεκ 2018

Προϊόντα - Επιχειρήσεις | Εταιρείες | Άλλα προϊόντα

Ιταλία: Πρόστιμο για τα παγωτά της Unilever

ΗΜ

Πηγή: Simon Harvey - just-food.com

Η ιταλική επιτροπή ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο 60 εκατομμυρίων € στην πολυεθνική Unilever, επειδή -σύμφωνα με την επιτροπή- η εταιρεία καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά παγωτού της χώρας.

Η Unilever, η οποιά είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παγωτού στον κόσμο, έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στα Ιταλικά δικαστήρια.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2013, όταν η τοπική εταιρεία La Bomba η οποία έχει την έδρα στης στην ιταλική παραλιακή πόλη Ρίμινι, κατήγγειλε ότι η Unilever είχε υπογράψει συμφωνίες με τουριστικά θέρετρα, μπαρ και κάμπινγκ, προκειμένου αυτά να πουλάνε αποκλειστικά και μόνο παγωτά της Unilever και να αποκλείσουν από τα ψυγεία τους τα παγωτά της ιταλικής εταιρείας.

Η ιταλική αρχή ανταγωνισμού AGCM στην αποφασή της αναφέρει ότι η Unilever καταχράστηκε τη θέση της στα ατομικά παγωτά που προορίζονται για άμεση κατανάλωση και πωλούνται μέσω της μάρκας Algida, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Από τη μεριά του, το ιταλικό τμήμα της Unilever σε χτεσινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι "απορρίπτει κατηγορηματικά την απόφαση αυτή", η οποία (σύμφωνα με την ανακοίνωση) "προέκυψε από διάφορα σφάλματα εκτιμήσεως της AGCM".

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: "Καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας, η Unilever έδειξε στο μέγιστο πνεύμα συνεργασίας και διαφάνειας, παρέχοντας στην Αρχή όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία έκαναν κατανοητή την δυναμική της αγοράς και την ορθότητα των κινήσεων της Unilever. H Unilever είναι προσηλωμένη στο να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ανάγκη να ικανοποιηθεί η ζήτηση των καταναλωτών, οι οποίοι εκτιμούν ολοένα και περισσότερο τα προϊόντα μας".

Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων