ελληνικά english 20 Οκτ 2018

Φορείς - Εκδηλώσεις | Φορείς | Εκδηλώσεις

Η ΑΙΓΛΗ αποδείχθηκε μικρή

Δελτίο Τύπου
Κατάμεστη η αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου

Στην κατάμεστη αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου πραγματοποιήθηκε χτες (20/11/2017) η παρουσίαση στην Αθήνα του βιβλίου «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο». Την προηγούμενη εβδομάδα, το βιβλίο είχε παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Για την «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» μίλησαν κατά σειράν οι:
• Κωστής Χατζηδάκης (Αντιπρόεδρος ΝΔ)
• Γιάννης Κουφουδάκης (Διευθύνων Σύμβουλος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ)
• Άρης Κεφαλογιάννης (CEO, GAEA Τρόφιμα ΑΕΒΕ)
• Στέργιος Τατάγιας (πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής)
• Γιώργος Αφεντούλης (Γεωπόνος)
• Γιώργος Παπαδούλης (Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών)
• Βασίλης Ζαμπούνης (γεωργοοικονομολόγος, δημιουργός της ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑΣ)

Το πάνελ της παρουσίασης. Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι κύριοι: Βασίλης Ζαμπούνης, Στέργιος Τατάγιας, Κωστής Χατζηδάκης, Άρης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Αφεντούλης και Ηλίας Κάνταρος / ΦΩΤΟ: Γιάννης Γαργαλάκος


Κοινή συνισταμένη των απόψεων που κατατέθηκαν αποτέλεσε η διαπίστωση ότι η συγκεκριμένη συλλογική εργασία των 38 συγγραφέων αποτελεί μια καινοτομία που απευθύνεται με τρόπο εκλαϊκευμένο σε ένα ευρύτατο κοινό όλων όσων ασχολούνται με την έρευνα, τη γνώση, άρα και την ανταγωνιστικότητα του «εθνικού μας προϊόντος».

Σημειώνεται ότι, δυστυχώς, λόγω έκτακτης υποχρέωσης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ, Χαράλαμπος Κασίμης.

Επίσης, από τη συζήτηση που διεξήχθη και συντόνισε με εξαιρετικό τρόπο ο γεωπόνος – δημοσιογράφος Ηλίας Κάνταρος, πρόεκυψαν ορισμένες επιπλέον ειδήσεις:

- Ήδη η Κοινοπραξία Ιταλικών Συνεταιρισμένων Ελαιοπαραγωγών (CNO) ανέλαβε να μεταφράσει και να εκδώσει την ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ στην ιταλική γλώσσα, προς όφελος και ενημέρωση των 300.000 μελών της.
- Στο www.olivenews.gr θα ανοίξει πολύ σύντομα στήλη ανοικτού διαλόγου, όπου οι συγγραφείς της ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ, στο μέτρο του δυνατού, θα απαντούν σε ερωτήματα που θα διατυπώνουν οι αναγνώστες της ιστοσελίδας. Η στήλη θα είναι ανοικτή σε όλα τα μέσα ενημέρωσης με την προϋπόθεση αναφοράς πηγής.
- Υπό την αιγίδα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα συγκροτηθεί μια «δεξαμενή σκέψης» (προτάθηκε το όνομα «Εγκυκλοπαιδιστές Ελαιοκομίας»). Στο διεπιστημονικό δυναμικό, σε πρώτη φάση θα συμμετέχουν οι 38 συγγραφείς του βιβλίου με σκοπό να εκφράζουν, με τρόπο οργανωμένο, υψηλού επιπέδου και κύρους γνώσεις, προσφέροντας συγχρόνως και τεκμηριωμένες προτάσεις.

Η διάθεση του βιβλίου «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» , το οποίο αποτελείται από 700 έγχρωμες σελίδες, έχει αρχίσει, στην τιμή των 30€, από την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα μάρκετινγκ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στο τηλέφωνο 213 0187300 και το email: [email protected]

  

Σχόλια επισκεπτών

  • | Lisa Radinovsky (Greek Liquid Gold)
    Congratulations on the success of that event, and of course on the publication of this important book! How wonderful that it will be published in Italian. Now could someone also translate it into English? Will you publish this press release in English, at least, for now?

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων