ελληνικά english 19 Φεβ 2019

Φορείς - Εκδηλώσεις | Εκδηλώσεις

Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο - Παρουσίαση βιβλίου

HM

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου "Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο" χτες στο ξενοδοχείο PORTO PALACE στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι και παράγοντες του αγροτικού και επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και αντιπροσωπείες από άλλες χώρες, όπως Ιταλία, Σερβία κ.ά.

Το πάνελ της παρουσίασης. Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται: Εύη Προδρόμου (Yanni's Olive Grove), Ιωάννης Θεριός (Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ), Χριστόδουλος Αντωνιάδης (Πρόεδρος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ) και ο δημιουργός της έκδοσης Βασίλης Ζαμπούνης (Άξιον Εκδοτική).
ΦΩΤΟ: Pasquale Squivittaro/CNO


Την παρουσίαση άνοιξε ο κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, Σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής & Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς & Πρόεδρος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ο οποίος εξήγησε τον πολύπλευρο ρόλο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, η οποία στηρίζει τη γνώση και τον συνεργατισμό και ενθαρρύνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Θεριός, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της έκδοσης και στο γεγονός ότι καλύπτει εφ' όλης της ύλης όλη την αλυσίδα του ελαιολάδου. Το πάνελ της παρουσίασης συμπλήρωσε η κυρία Εύη Προδρόμου (Yanni’s Olive Grove), η οποία με πολύ παραστατικό τρόπο περιέγραψε το πώς η εταιρεία της εισήλθε πριν μερικά χρόνια στην παραγωγή και τυποποίηση του υψηλής ποιότητας ελαιολάδου, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην προσπάθειά τους και πόσο χρήσιμο είναι ένα τέτοιο βιβλίο για τη νέα γενιά παραγωγών - επιχειρηματιών.

Στη συνέχεια το βήμα δόθηκε στον δημιουργό  της έκδοσης κ. Βασίλη Ζαμπούνη, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση στον τομέα του ελαιολάδου, δίνοντας το έναυσμα για μια ζωηρή και πλούσια συζήτηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή του κοινού. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η παρέμβαση του προέδρου του ιταλικού Εθνικού Συμβουλίου Ελαιοπαραγωγών - CNO (Consorzio Nazionale degli Olivicoltori), κ. Gennaro Sicolo, ο οποίος για μια ακόμα φορά υπογράμμισε ότι πρέπει οι δύο χώρες να βαθύνουν τη συνεργασία τους στον τομέα του ελαιολάδου. 

Τη συζήτηση συντόνισε με άψογο τρόπο ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Αβουκάτος (greenagenda.gr)

Με το κλείσιμο της εκδήλωσης, το ραντεβού ανανεώθηκε για την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:30 στην Αίγλη Ζαππείου.


 

Το βίβλίο
Η "Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο" είναι μια επιστημονικό – εκλαϊκευμένο έργο, όπου 37 ειδικοί επιστήμονες καλύπτουν όλη την «αγροδιατροφική αλυσίδα» του ελαιολάδου σε 700 έγχρωμες σελίδες που κοσμούν εκατοντάδες φωτογραφίες, και με τη συμβολή του φωτογράφου Ανδρέα Σμαραγδή.

Στις 7 ενότητες της έκδοσης παρουσιάζονται αναλυτικά :
1. Ιστορία & Πολιτισμός
2. Η πρωτογενής παραγωγή (καλλιέργεια)
3. Το ελαιοτριβείο (ελαιουργείο)
4. Συσκευασία, Τυποποίηση
5. Θέματα χημείας του ελαιολάδου και του πυρηνελαίου
6. Υγεία & Διατροφή
7. Θέματα Αγροτικής Ελαϊκής Πολιτικής

Η "Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο" απευθύνεται σε όλο τον κόσμο του ελαιολάδου, στους επαγγελματίες, στους λάτρεις του προϊόντος, στη γενιά των νέων επιχειρηματιών με τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα απαραίτητο βοήθημα, αλλά και το καλύτερο δώρο προς τους φίλους και συνεργάτες τους.  

Σχόλια επισκεπτών

  • | Lisa Radinovsky (Greek Liquid Gold)
    Congratulations! I shared a link to this article on my For Greek Producers page of the Greek Liquid Gold website.

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων