ελληνικά english 19 Φεβ 2019

Αγορά - Οικονομία | Αγροτική Οικονομία και Πολιτική

«Τρέχουν» οι προθεσμίες για δηλώσεις αρδευτικού νερού

Σε χίλια ευρώ τουλάχιστον ανέρχεται το πρόστιμο που θα επιβάλλεται στην περίπτωση που μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου (ή σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι τις 16 Ιουνίου 2012) δεν δηλωθούν από τους αγρότες και τους κατόχους αγροτικών εκμεταλλεύσεων οι χρήσεις αρδευτικού νερού.

Στις 16 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων για τις αρδευτικές γεωτρήσεις και τα πηγάδια, ενώ στις 16 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για τις άλλες χρήσεις αρδευτικού νερού (πηγές, αρδευτικά κανάλια κ.α.).

Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν στις περιφερειακές ενότητες (πρώην Νομαρχίες), μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για όσες χρήσεις υδροληψίας αρδευτικού νερού προϋπήρχαν ή λειτουργούσαν την 20η Δεκεμβρίου του 2005, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική άδεια χρήσης.

Στην περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση-δήλωση μέσα στις προαναφερθείσες προθεσμίες, τότε μπορεί αυτό να γίνει εκπρόθεσμα μέσα στη διετία που ακολουθεί την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, αλλά τότε το πρόστιμο είναι τουλάχιστον 1.000 ευρώ.
Εάν και πάλι δεν υποβληθεί αίτηση-δήλωση, τότε αυτομάτως η παροχή αρδευτικού νερού θεωρείται παράνομη και διακόπτεται η λειτουργία της (σφράγιση, καταστροφή ή διακοπή ηλεκτροδότησης στις αρδευτικές γεωτρήσεις).


Σχόλια επισκεπτών

Αυτό το άρθρο δεν έχει σχολιαστεί ακόμα

Νέο σχόλιοΌλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Κάθε μήνυμα δημοσιεύεται
αφού το εγκρίνει ο διαχειριστής του ιστότοπου.

Χρήσιμα Links Βίντεο εκδηλώσεων